Contact

Singel 19, 7411 HV Deventer
Telefoon: 0570-612353
Email: info@scheeffer.nl

Bel ons

Geldzaken

lenen_kost_geld.jpg

Krediet

Lenen lijkt zo makkelijk. Er zijn veel bedrijven die u een lening aanbieden en dat zijn lang niet alleen banken of financieel adviseurs. Ook bij de aankoop van een auto, meubels of apparatuur zijn er vaak op het oog aantrekkelijke kredietvormen mogelijk.

Bij lenen is het belangrijk dat u zakelijk naar het aanbod kijkt. Lenen kost namelijk altijd geld. U moet het geleende terugbetalen, de rente daarop en soms ook nog een premie voor een gekoppelde verzekering. Laat u niet verleiden door de snelheid of het gemak waarmee u de lening kunt afsluiten. Bereken altijd wat het u op korte en lange termijn kost, hou rekening met de voorwaarden en vergelijk het met andere leenmogelijkheden.

Uiteraard kunnen wij u daarbij ondersteunen. Wij zetten graag de mogelijkheden, voorwaarden en voordelen van de verschillende leenvormen voor u op een rij. Daarbij houden we rekening met uw persoonlijke situatie en zijn we volstrekt onafhankelijk in ons advies. Uw financiële belangen staan altijd centraal.

Sparen

Het gezamenlijke spaartegoed van de Nederlanders ligt tegenwoordig zo rond de 300 miljard euro. Dat is gemiddeld per Nederlander zo’n 18.000 euro.

Sparen is ‘in’ op dit moment. Veel mensen kiezen voor deze relatief veilige manier van vermogensopbouw. Daarbij is het wel belangrijk dat u bewust kiest voor de spaarvorm en spaarbank die bij u passen. Er zijn nogal wat mogelijkheden met allemaal verschillende voorwaarden en rentevergoedingen.

Over het algemeen is de rente hoger naarmate er meer voorwaarden verbonden zijn aan de spaarrekening. Is uw spaarbedrag op elk moment direct opneembaar en heeft u niet te maken met een minimale startinleg of een verplichte periodieke inleg, dan is de rente relatief laag. Zet u uw geld voor langere tijd vast (bijvoorbeeld in een spaardeposito), dan is de rente hoger. Die hogere rente is aantrekkelijk, maar u moet het geld uiteraard wel voor langere tijd kunnen missen.

Wij geven u graag een goed advies, over de juiste spaarrekening met een goede rentevergoeding en prettige voorwaarden bij een betrouwbare bank. Maak een afspraak met ons voor een advies op maat.